}

Så er tredje og sidste album udkommet i den trilogi der begyndte med albummet Balladeering. Jakob Bro startede i 2008 en betagende musikalsk rejse der nu slutter med December Song. To rejsekammerater har været med hele vejen. Den snart 86 årige altsaxofonist Lee Konitz har sat sit uafrystelige præg på Jakob Bro’s enkle melodier. Guitaristen Bill Frisell har været stilisten og instrumentkollegaen. En tredje rejsekammerat, trommeslageren Paul Motian – som Jakob Bro dedikerer sin musik til – var kun med på det første album Balladeering. Motian, der døde for 2 år siden var ham der sendte Jakob Bro afsted. I 2002 kom Bro med i Motian’s Electric Bebop Band. Det blev til et musikalsk venskab, hvor Bro blev stærkt forbundet med Paul Motian’s musik. En musik der kan ophæve tid, rum og puls.

December Song er en værdig finale. Lee Konitz ældede og ikoniske saxtone passer perfekt til Bro’s melodier. Bassisten Thomas Morgan var også med på det forrige album Time. Han flyder godt ind i musikken. Der er en bestemthed og præcision, der giver et godt fundament. Tilføjelsen af pianisten Craig Taborn føjer ikke bare en ny klangdimension til Bro’s univers – det giver noget mere og understøtter de smukke melodier. Bill Frisell’s og Jakob Bro’s guitarer er der hvor man kommer tættest på “The Motian Spirit”. Tonerne væver sig ind og ud. December Song er fuldendelsen af en trilogi, der kommer til at stå som et højdepunkt i dansk jazz.

jazznyt anmeldelse