}

6 stjerner ******

December Song udspringer også af et trilogiprojekt og udgør 3. og afsluttende kapitel. Bro har de senere år dyrket en subtil jazzæstetik, hvor han har demonstreret sin eminente sans for at skrive enkle, vanvittigt fængende melodier. Det Bro’ske univers er på trilogien blevet kraftigt præget af to centrale medmusikanter: den legendariske altsaxofonist Lee Konitzog mesterguitaristen Bill Frisell. Begge har taget Bros musik til sig og indgår også på December Song i en organisk og nærmest telepatisk samklang med hinanden. På pladen medvirker desuden bassisten Thomas Morgan og pianisten Craig Taborn, hvor især Tabornsbidrag sætter en mærkbar forskel i klangbilledet. December Song følger samme formel som de tidligere udspil i trilogien, men er fortsat fuldstændigt bevægende og vedkommende. Det er musik, der lever og ånder i detaljen og nuancerne, uden nogen form show-off. Bros udtryk har en art almengyldig skønhed over sig og det gennemsyrer pladen på alle leder og kanter.