}

Great news: The film “Music for Black Pigeons” will be premiering at the 2022 Venice Biennale in September!

This is very special to me and I am very happy to be part of this film, 14 years in the making, thank you and congratulations to the great Jørgen Leth and Andreas Koefoed (directors), Emile Hertling Péronard, Adam Michael Jandrup, Adam Nielsen, Peter Albrechtsen and everyone in this film, Lee Konitz, Paul Motian, Bill Frisell, Midori Takada, Tomasz Stanko, Andrew Cyrille, Mark Turner, Joe Lovano, Larry Grenadier, Jorge Rossy, Palle Mikkelborg, Joey Baron, Thomas Morgan, A.C., Marilyn Mazur and Manfred Eicher.

Looking forward to share more information about the film very soon, but a huge thank you for now.

Dansk Filminstitut om ‘Music for Black Pigeons’ 

‘Music for Black Pigeons’ er instrueret af Jørgen Leth og Andreas Koefoed. Gennem nogle af vor tids mest indflydelsesrige musikere som Bill Frisell, Lee Konitz og Midori Takada søger filmen svar på, hvad vil det sige at være et menneske, der gennem et helt liv har udtrykt sig gennem musik. For er det overhovedet muligt at sætte ord på musikkens væsen? Filmen handler om at være til stede i nuet, om at spille og improvisere, om at videreføre arven fra generationer af jazzpionerer.

Filmholdet har fulgt den danske komponist Jakob Bro gennem de sidste 14 år og overværet hans musikalske møder med musikere på tværs af generationer og landegrænser. Gennem Bros kompositioner udforsker filmens karakterer musikkens rum og giver af den vej svar på mange af de spørgsmål filmen stiller, på en poetisk, livsbekræftende og humoristisk måde.

‘Music for Black Pigeons’ er instrueret af Jørgen Leth, der deltog på Venedig Festivalen i 2003 med ‘De Fem Benspænd’ og Andreas Koefoed, der senest er blevet anerkendt for ‘The Lost Leonardo’, der sidste år havde verdenspremiere på Tribeca Filmfestivalen. Filmen er produceret af Emile Hertling Péronard for Ánorâk Film.

‘Music for Black Pigeons’ er udtaget i den officielle sektion uden for konkurrence. Den seneste danske film vist uden for konkurrence i Venedig var Lars von Triers ‘Nymphomaniac Volumen II’ i 2014.

Læs mere om ‘Music for Black Pigeons’ på filminstituttets hjemmeside.