}

Nyt album udkommer på ECM i november 2023 / on tour i 2024

Oplev tre af dansk jazz’ største kapaciteter, når Jakob Bro og Palle Mikkelborg genbesøger musikken fra deres roste ECM-plade “Returnings” med percussion-ikonet Marilyn Mazur, hvis virtuose og legende tilgang er som skabt til makkerparrets sfæriske lydmalerier.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️ »Som faldende blade og langsomme skridt. Det er simpelthen ren skønhed.« – Politiken
★★★★★ »Åndeligt og andægtigt« – Berlingske
★★★★★ »En lille time i de tres selskab, og verden havde forrykket sig. Vante rammer havde forskubbet sig – trods momenter med åbenlys skønhed og dvælende ro« – GAFFA

“Der er luft i musikken, stor frihed og et fælles ønske om at skabe noget, der ikke nødvendigvis kan forklares, men mærkes”. Sådan beskriver guitaristen Jakob Bro sit samarbejde med to af dansk musiks helt store profiler – Marilyn Mazur og Palle Mikkelborg.

Jakob Bro fortæller: “Jeg har kendt Palle, siden jeg var barn. Jeg spillede selv trompet og lyttede meget til ham. Vores veje har ofte krydset hinanden. Vi spillede to koncerter på Copenhagen Jazz Festival tilbage i 2014, der virkelig fik mine øjne op for potentialet i den her konstellation. For et par år siden talte vi om at samarbejde om musik for kor, men vi besluttede os for at koncentrere os om improviseret musik. Gradvist fødtes idéerne til albummet “Returnings””

Albummet udkom på ECM Records i 2018 til store anmelderroser, ikke mindst i Politiken, hvor musikredaktør Thomas Michelsen gav seks ud af seks hjerter under overskriften: “Hans album er som faldende blade og langsomme skridt. Det er simpelthen ren skønhed.”

I løbet af de seneste år har Jakob Bro og Palle Mikkelborg af flere omgange genbesøgt de lyriske stemninger og kompositioner fra “Returnings” med den ukronede percussion-dronning Marilyn Mazur, der blev verdenskendt for sit samarbejde med Miles Davis, Wayne Shorter og Jan Garbarek, og som drivkraft i front for egne nyskabende bandprojekter med førende nordiske musikere.

Fotos: Søren Lynggaard Andersen og Adam Jandrup

Film: Andreas Koefoed og Adam Jandrup