}

Jakob Bro, Palle Mikkelborg og Marilyn Mazur har med den enestående liveindspilning “Strands” (udgivelsesdato: 24. november 2023) sat den første fuldkomment danske jazzplade i verden på det historiske ECM Records.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️ »Alt på albummet er vigtigt – og mesterligt. Oplevelsen af det helt store i det helt små gør livealbum med tre af Danmarks største musikere sublim« – Politiken

★★★★★★ »Mesterligt live-album fra tre af Danmarks ubestridt bedste jazzmusikere« – GAFFA

★★★★★★ »Ren magi« – Kristeligt Dagblad

★★★★★★ »…en af de smukkeste og mest gennemførte internationale liveudgivelser i nyere tid med tre af vores mest innovative og nyskabende kunstnere i tæt og kærlig symbiose. Af hjertet tak!« – All That (Jazz Special)

“Det er indiskutabelt, at denne trio indeholder de tre største nulevende danske jazzmusikere – også ud fra et internationalt synspunkt. To af dem har endda spillet med Miles Davis. Strands er dansk verdensklasse jazz.” – Jazznyt

★★★★★ »”Det er musik fyldt med stor alvor og ro, måske ligefrem tro, men den fremstår uendeligt smuk og åben for fortolkning og fordybelse.« – Kulturen.nu

I et spontant og udforskende territorium mødes tre af dansk jazz’ største kapaciteter fra hver sin generation og maler et sfærisk og dybtfølt melodisk øjebliksbillede. Der er luft i musikken, stor frihed og et fælles ønske om at skabe noget, der ikke nødvendigvis kan forklares, men mærkes.

“Det er en søgen efter mening. Hvis jeg må blive så højtflyvende. Er der en mening, og hvis der er, kan jeg forstå den og være med?” Sådan forklarer Palle Mikkelborg sin musiske livsrejse i Jørgen Leths og Andreas Koefoeds film Music For Black Pigeons, der er blevet vist på filmfestivaler i hele verden.

Palle Mikkelborg (f. 1941) og Marilyn Mazur (f. 1955) deler en lang musikalsk historie. Mazurs bidrag til Palle Mikkelborgs ambitiøse storværk “Aura”, dedikeret til og indspillet med Miles Davis, førte til, at den danske percussionist i midten af 80’erne kom med i Davis’ band og senere turnerede med Gil Evans, Wayne Shorter og Jan Garbarek.

Jakob Bro (f. 1978) har udgivet 16 albums som bandleder og blev et anerkendt navn på den internationale jazzscene efter at have spillet med Paul Motian, Tomasz Stanko, Lee Konitz m.fl.

Efter at have krydset veje i en årrække dannede Jakob Bro og Palle Mikkelborg en ny konstellation i forbindelse med to koncerter på Copenhagen Jazz Festival for ti år siden. Gradvist fødtes idéerne til deres første, fælles studiealbum “Returnings”.

Albummet udkom på ECM Records i 2018 til store anmelderroser, ikke mindst i Politiken, hvor musikredaktør Thomas Michelsen gav seks ud af seks hjerter under overskriften: “Returnings er som faldende blade og langsomme skridt. Det er simpelthen ren skønhed.”

Efter en kort pause fra scenen vendte Mikkelborg tilbage i samspil med Jakob Bro og Marilyn Mazur på en magisk aften i DR Koncerthusets koncertsal, som nu bliver dokumenteret af ECM Records på albummet “Strands”.

I 2024 tager denne trio på releaseturné rundt i Skandinavien og Europa, hvor de bl.a. spiller en række eksklusive koncerter med den tyske cellist Anja Lechner og japanske Midori Takada i et kommisioneret samarbejde fra Pierre Boulez Saal i Berlin.

Palle Mikkelborg, Jakob Bro, Marilyn Mazur · Strands
Release Date: November 24, 2023 (ECM Records 2812)
For more information on ECM, please visit: ECMRecords.com

FEATURED ARTISTS
Palle Mikkelborg: trumpet, flugelhorn;
Jakob Bro: guitar;
Marilyn Mazur: percussion

Kontakt:

Friendly PR (Denmark)
Allan Skov
allan@friendlypr.dk / +45 27 21 82 94

Fotos: Søren Lynggaard Andersen og Adam Jandrup

Film: Andreas Koefoed og Adam Jandrup